Spektakel wat u niet mag missen !
© Gasbij.nl ( Alles van deze pagina mag u delen, als het maar positieve reclame is )

St. Isidorushoeve

Sint Isidorushoeve staat al sinds jaar en dag in wijde omtrek bekend om haar zomerfeesten tijdens het Hemelvaartsweekend. Deze feesten staan bekend als Zomerfeesten de Hoeve. Dit vierdaagse spektakel is een groots en gezellig feest met vermaak voor jong en oud. Voor iedereen is er wel wat wils met o.a. de kermis, cross en live optredens van bekende topartiesten en het feest is voor iedereen betaalbaar. www.zomerfeestendehoeve.nl

Mariënvelde

De combineraces worden verreden in Standaard, Vrije klasse voor heren en een damesklasse met zowel standaard als vrijeklasse combines. Bij de standaardklasse dienen de motor en de riemaandrijving origineel te blijven. De motor mag opgevoerd worden en aanpassingen aan de poelies is ook toegestaan, deze combines bereiken inmiddels snelheden van meer dan 80 km/h. Er wordt gestart met 10 combines naast elkaar, wat op de snel smaller wordende baan leidt tot spectaculair trek- en duwwerk met de logge gevaarten. Bij de vrije klasse is men vrij in de keuze van motoren, transmissies en assen. Deze machines met brullende V-8 motoren van 300 pk tot wel 500 pk, en rondom vol geveerd, halen met gemak snelheden boven de 100 km per uur op de grasbaan in Marienvelde. Deze wedstrijd is de vierde in de reeks van vijf, dit jaar, welke meetellen voor het Nederlands Kampioenschap. En zoals uit het verleden blijkt, vaak de doorslaggevende wedstrijd in dit kampioenschap. Dit levert bij ons extra spanning en sensatie op.

Yde de Punt

Op zondag 12 juli 2015 organiseert de Stichting Activiteiten Yde de Punt de 52e Autocross sinds 1963! Ook worden er deze dag weer Combineraces verreden voor het Nationale kampioenschap. In 1963 werd in het Drentse Yde de Punt de eerste cross, bestaande uit stockcars en auto’s, verreden. Sindsdien is dit een jaarlijks terugkerend evenement geworden. In de eerste jaren werd dit georganiseerd door de EDAC (Eerste Drentse Autocross Club) vervolgens door de Stichting Autospeedway Yde de Punt. In 1988 heeft de Stichting Activiteiten Yde de Punt de organisatie van dit evenement overgenomen. In 2000 werd de eerste combinerace aan de autocross toegevoegd. Deze combinerace telt sinds 2001 ook mee voor het Nederlandse Kampioenschap combinerace waarvan ook wedstrijden worden verreden in St. Isidoriushoeve, Marienvelde en Emmeloord.

Tzum

Stichting Big Musky heet U van harte welkom bij het Fuel Power Event. Het uitgangspunt van Big Musky is gezelligheid, sensatie en spektakel voor jong en oud. Dit bieden wij u in een 3-daags evenement met het gehele weekend truck en tractor pulling i.s.m. de NTTO (Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie), en op zondag een gezellige Oldtimerdag, en het gehele weekend live muziek. kortom volop vermaak voor jong en oud. want ook aan de kinderen is natuurlijk gedacht!

Afferden

De combinerace in Afferden is onderdeel van het Oafers Weekend. Het is een van de gezelligste feestweekenden van Maas en Waal en ver daarbuiten. Van vrijdag t/m maandag is er een zeer gevarieerd programma met o.a. de kermis, braderie, dj’s en live optredens. Een vast onderdeel op de zondag naast de combinerace is de Crazy Cross. Een race met gemotoriseerde voertuigen(voornamelijk 2- wielers) waarbij het niet om snelheid gaat maar om het ludieke aspect.

Locaties combinerace

6 organisaties organiseren samen de Nederlandse kampioenschap combinerace. Elke organisatie heeft elk een unieke baan waar de manches worden verreden in verschillende Klasse: de Vrije klasse de Standaard Klasse en de Dames klasse. Elke organisatie zorgt er voor samen met vrijwilligers en de coureurs van de combines dat de race een spektakel wordt wat u niet mag missen.

WWW. GASBIJ .NL

Foto’s zijn afkomstig van :  http://www.htbdigifoto.nl  http://www.slagewaard.nl